ápr. 28 2011

A Martview nevű ingyenes szoftvert kifejezetten PDF formátumú magazinok olvasására tervezték. A program nem csak számítógépünk merevlemezén található fájlokat tudja megnyitni, hanem egy online elérhető újságkatalógust is kínál az olvasni vágyó felhasználók számára.


Az egér görgőjével, illetve a kurzorral tudunk lapozni (a virtuális lapok hajtását is animálták a készítők). A szoftver könnyű, felhasználóbarát olvashatóságot és a szemet is kímélő szolgáltatásokat ígér. Az olvasás örömét egy új szintre szeretné emelni, beépített interaktív funkciókkal is alátámasztva ezt.

Vízszintes és függőleges csúszka (Horizontal & Vertical Slider):
Könnyedén, innovatív módszerekkel személyre szabható a "csúszka" sebessége a magazin/könyv oldalainak lapozása közben. A "Combo" kattintással (az egér bal és jobb gombjának egyidejű lenyomásával) lehetséges a közelítés és távolítás. Egy realisztikus lapozási "mód" is bekerült a program szolgáltatásai közé a még hatásosabb élményfokozás érdekében.

Érintőképernyős monitorra optimalizálva:
Kölcsönözni, illetve vásárolni is lehetőségünk nyílik filmeket, de akár kedvenc TV műsorunkat is beszerezhetjük HD minőségben, sőt hangoskönyveket, valamint iPhone-ra vagy IPod-ra alkalmazásokat (apps) is letölthetünk.

Bookshelf (Könyvespolc):
Saját magunk által összeállított könyvespolcot hozhatunk létre, bármikor újrarendezhetjük könyveinket és mappáinkat. A felhasználók mozgathatják, törölhetik, átnevezhetik mappáikat, könyveiket, amelyek során egy előnézeti (preview) funkció segít a rendezésben.

Ingyen könyv és magazin letöltés:
Több ezer, mások által feltöltött könyvet és magazint tölthetünk le szerte a világból 20 műfaj közül válogatva, így szinte biztos, hogy találunk megfelelő olvasmányt.

Folytatható letöltés:
Letöltéseinket ott folytathatjuk, ahol esetlegesen megszakadtak (csatlakozási hiba, áramszünet stb.), aggodalomnak helye nincs.

Készítsd el saját...
Martview olvasó több formátumot támogat: pdf, jpg, gif, png, bmp, zip, rar (etc.). A felületet saját újságcikkei, könyvei, illetve magazinjai elkészítésére is használhatja a felhasználó.
A Könyvtárban (Library) kereshetünk nyelv szerint, valamint egyéb témakörök kínálatában is böngészhetünk (magyar nyelvű könyveket is fellelhetünk).

Mac OS felhasználóknak még várniuk kell, jelenleg "csak" Windows operációs rendszeren fut a program.

Martview - Unique Reading Experience: http://www.martview.com/
(a program 2.0-ás verziószáma tölthető le)