okt. 20 2011

2011.X.17-én hétfőn este került megrendezésre a félév első szakos találkozója. Az oktatók számos információt osztottak meg a hallgatókkal (a szakkal kapcsolatban), kötetlen tanár-diák beszélgetés lehetősége volt felkínálva minden tanulónak. Október 17-én, hétfőn este hat órától kezdődően került megrendezésre az őszi-téli szorgalmi időszak első szakos találkozója. Minden hallgató számára kitűnő program volt az összejövetel. Az egész este az önfeledt, kötetlen beszélgetésről szólt. A hallgatóknak lehetőségük nyílt arra, hogy tanórán kívüli dolgokról is beszélgessenek az oktatókkal és más évfolyamokba járó diákokkal.

A beszélgetés mellett nagyon sok hasznos információval gazdagodhattak a jelenlévők a tanszék tanárainak beszédeiből. Dr. Monok István (tanszékvezető) elsősorban a tantervről, Hegyi Ádám tanár úr pedig az Erasmus rendszerről mondott el sok információt, így például az Erasmus ösztöndíjról, a kihasználási lehetőségeiről tudtunk meg újabb dolgokat. Ezt követően egy igen népszerű téma következett, amely a gyakorlati helyekről szólt. Erről Zvara Edina tanárnő beszélt. Az elsősök nagyon örültek, hogy ez is terítékre került az esti beszámolók között, s megnyugtató volt látni, hogy a fejük felett lebegő rengeteg kérdőjel eltűnt az este végére. Ezen kívül a szakdolgozatokról is szó esett az este folyamán. Simon Melinda tanárnő a szakdolgozatok elkészítési módjáról, a beadandó szöveg mennyiségéről, a témaválasztás fontosságáról beszélt, amely valamennyi informatikus könyvtáros hallgatót érint. Nem is az informatikus könyvtárosok szakos találkozója lett volna, ha nem lett volna jelen a humor az egész este során. Az oktatók rendszeresen humorral fűszerezték mondanivalójukat, ennek eredményeképpen a hallgatók jobbra-balra dőltek a nevetéstől.

Miután az utolsó beszámoló is véget ért, utána következett az estének az a része, mikorra a kedélyek feloldódtak annyira, hogy a gátlásos elsősök eljutottak oda, hogy beszélgetést mertek kezdeményezni a felsőbbévesekkel, valamint oktatóikkal. Mindenki arcáról sugárzott az öröm és a jókedv. A beszélgetéseket figyelembe véve mindenki megtalálta a közös hangot az oktatókkal és a tanulókkal. A visszajelzések alapján új barátságok köttettek az estén, új társaságok alakultak ki, ami örömteli. Az este folyamán a tanárok beszéde illetve a hangulat mellett, az ingyen fogyasztható zsíros kenyér, sör és bor is osztatlan sikert aratott. :)

Mindent összegezve az első szakos találkozó nagyon jól sikerült, gondok nélkül, jó hangulatban zajlott le sőt, a diákok nagy része szorgalmazza, hogy a szakos találkozó sűrűbben legyen megrendezve. Ez mindent elárul az esti mulatsággal kapcsolatban