nov. 23 2010

flamand marha A múltkor, módosítgattam a burgundi marhát, ami jól sikerült, pedig a hús kicsit túl szálkás volt. Hiába, márványos struktúrájú marha kell ehhez. Az eredeti recept cserépedényt ír és kemencét. Mert bár kemencém nincs, de van római tálam, s valami azt súgta, nem idegen attól, hogy benne készítsem el. Így ez a római tálas verzió.

 

Bővebben...
nov. 23 2010

brassói aprópecsenye Mint köztudott a brassói aprópecsenye eredete bár erősen újkori, de mégis homályban rejtezik. Nagyrabecsült blogtársam (Az Öreg, Bűvös szakács) tudományos elemzése odajutott, hogy 6 megoldás létezik az eredetre, nézzük ezeket:

 

Bővebben...
nov. 16 2010

bárány tajine A mai főfogás egy marokkói jellegű klasszikus, a TAJINE, magyarosan írva a tadzsin. Sokan azt gondolják a tajine az egész arab konyhára jellemző, de mint sok más esetben ez az étel is az edényről kapta a nevét, tehát a tajine egy egész edénytípust és a hozzá tartozó ételeket egyként is jelöli

 

Bővebben...
nov. 16 2010

flamand marha Ma a vasárnapi ebéd ismét egy külföldi klasszikus volt, s mivel szerintem remek étel, lejegyzem, hogy készítettem el.

 

Bővebben...
nov. 11 2010

Tabbouleh Tabbouleh, azaz a libanoni bulgursaláta receptje

 

Bővebben...