dec. 15 2011

A hétvégén egy nem túl bonyolult, de nagyon finom ételt követtem el, ami pl. kiváló egy jó kis szilveszteri vacsorának vagy esti sörözés előkészítésének. A kotlettek hagyományosan sertésbordából, vagy pontosabban hosszú karajból készült ételek, zömükben úgy készítve, hogy  a húst szeletben elősütve, valamivel körítve, majdnem-hogy raguszerűen tálaljuk. Most nem írok hozzávaló listát, a készületi metódusból könnyen visszafejthető.

Bővebben...
dec. 15 2011

Kedves Mindenki!

Ma töltött káposzta volt a napirenden. Natasával már pár napja jól átbeszéltük, azt hiszem tőle sem idegen ez a módja. Aztán leírtam kedvenc blog helyemen a "Bűvös szakácson". Itt az a megtiszteltetés ért, hogy Öreg néven ismert igen tekintélyes kolléga fel is dolgozta, rendbe rakta az én leírásomat, olyan rendesen, hogy inkább azt idézem ide, szép Karácsonyt hozzá:

KK

ps. Itt is "Fiskális" a művésznevem.

Bővebben...
dec. 15 2011

Kedves Torkosok!

Már régóta szemezgetek a PaprikaTV-ben Olivier és Marianne tálalásában előadott baszk pipivel, de nem találtam jó és autentikus receptet. Ez a kaja baszk-földi ugyan, de én a dél-francia variációját szeretem jobban, most azt mesélem el.

Bővebben...
nov. 23 2010

Ma egy egyszerű étellel rukkolnék elő, ami viszont a férfiember svájci bicskája  a konyhában, ha sörözni  vágyó barátokkal akar eltölteni utána egy-két órát. Ti. ez az étel mindehhez igen alkalmas, s a sörök befogadásának igen jó s gazdag táptalajt biztosít. Amúgy nem nehéz, szinte magától megvan.

Bővebben...
nov. 23 2010

bigos A BIGOS egy lengyel nemzeti ereklye, igen sok iskola készíti s sokfajta módon. Mivel magam 4-5 alkalommal ettem ilyet Varsóban és Krakkóban is, ezért bizton állíthatom, az autentikussággal nincs semmi baj. Annál is inkább, mert a bigos nem idegen tőlünk, de az túlzás, hogy a székely káposzta vagy a kolozsvári rakott egy változata lenne

Bővebben...