okt. 18 2011

Szeretsz olvasni? Szívesen beszélgetnél könyvekről, melyeket nemrég olvastál? Túl sok a könyv a könyvtárban, és nem tudod, melyiket is olvasd el!? Kíváncsi vagy mások mit gondolnak olyan művekről, melyeket te esetleg még nem olvastál?

Októberben tanszékünkön könyvklub indul, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. Az első alkalommal Ottlik Géza: Iskola a határon című művéről beszélgetünk majd - melyre korábban a tanszéki honlapon lehetett szavazni.

Terveink szerint minden hónapban leülünk beszélgetni egy olyan regényről, melyet az előző foglalkozás során együtt kiválasztottunk. Ezen kívül örömmel vennénk véleményedet, tapasztalatodat a korábban általad olvasott irodalmi alkotásokról is. Ha kedved van, írásban is készíthetsz ajánlást könyvekről, melyet a tanszéki honlapon közzé is teszünk, ha néhány formai követelménynek megfelel. A foglalkozások időpontját megpróbáljuk az érdeklődők igényeihez igazítani.

Az első foglalkozás résztvevőinek lehetőségük lesz eldönteni, hogy hogyan szeretnének könyvet választani a következő hónapra. Szeretnénk, ha jó hangulatban, kötetlenül tudnánk beszélgetni, ehhez azonban fontos, hogy tudd, Neked is lehetőséged van befolyásolni, hogy miről lesz szó. Néhány lehetőség, mely eszünkbe jutott:

  • A Nagy Könyv listájából történő választás
  • Minden hónapban más témájú könyv a beszélgetés indítója, pl.: krimi, kaland, sci-fi, fantasy…
  • Népszerű szerzők közötti válogatás pl.: Agatha Christie, Rejtő Jenő…
  • A foglalkozás minden résztvevője mond 5 olyan könyvet, melyet szívesen elolvasna, és ezekből választunk
  • A konkrét művet kiválaszthatjuk: sorsolással, vagy szavazhatunk kézfeltartással, vagy a honlapon korábban kipróbált szavazórendszerrel

Ezeken kívül, ha eszedbe jut valamilyen más megközelítési mód, természetesen örömmel vesszük, ha azt megosztod velünk a foglalkozáson vagy korábban e-mail formájában.

Az első alkalom időpontját a következőkből választhatod ki:

  • október 24. (hétfő) 15:00
  • október 25. (kedd) 10:00
  • október 26. (szerda) 13:00
  • október 27. (csütörtök) 10:00

Kérek mindenkit, hogy október 19. (szerda) estig jelezze, hogy mely nap(ok) megfelelő(ek) számára, hogy még időben tájékoztathassak mindenkit a végleges időpontról és helyszínről. Addig is jó olvasást kívánunk!

Érdeklődhetsz személyesen:

- Sándor Klára tanárnőnél
- Gulyás Enikő MA 2. évf – os hallgatónál

E-mailben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.