Válassz minket!

Érdekelnek a könyvek, de a számítógépek sem hagynak hidegen? Szeretsz olvasni, de programozni is lenne kedved? Akkor itt van a helyed, hiszen az itt végzettek 95%-a garantáltan kap állást a szakmában.

Tovább...

Munkatársak

Tudni szeretnéd, ki mit fog neked tanítani? Itt információkat találsz a tanszéki oktatókkal, meghívott előadókkal és a tanszék munkatársaival kapcsolatban; önéletrajz, fogadóóra, elérhetőség.

Tovább...

Oktatás

Hasznos információkat keresel a felvételivel, záróvizsgával, szakdolgozattal vagy az egyes kurzusokkal kapcsolatban? Itt megtalálod őket. A képzési formákról leírtakat a hallgatók készítették tapasztalataik alapján.

Tovább...

Kiadványok

A következőkben a tanszék saját kiadványaiból található egy összeállítás, amely tartalmazza az egyes kötetek fontosabb adatait. Ezek a művek a tanszéken, illetve az Egyetemi Könyvtárban is megtalálhatóak.

Tovább...

Kutatás

Ha érdekel, hogy mi mindenben vesznek részt az itteni oktatók, akkor most beleláthatsz a szakma rejtelmeibe. A korábbi eredményekről és a folyamatban lévő, illetve a hamarosan elinduló projektekről is informálódhatsz.

Tovább...

Első(s)segély

Minden, ami segít.
Nem csak gólyáknak!


Könyvtári Gyakorlat

A kötelezően teljesítendő könyvtári gyakorlatról.

Kurzusleírások

Kíváncsi vagy mi vár rád?
Itt átláthatod az összes kurzust.


Szakdolgozat

Szakdolgozni készülsz?
Szeretnél róla többet tudni?

Kisokos

Széles körben érdekes, egyben hasznos információkat találsz itt.


Pályázatok

Ösztöndíjak, egyetemi és MKE pályázatok. Ne szalaszd el!

márc. 20 2018

A „Barátod az internet – hogyan segít, hogy művelt is legyél?” nevű tanulmányi verseny (NTP-TMV-17-0106) döntőjébe jutottak névsora:

Diák neve

Felkészítő tanára

Iskolája

Bagi Dávid

Jakab Gábor

Colegiul National 'Mihai Eminescu'

Csibrik Annamária

Barabás Irén

Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium

Kaiser Zsanett

Hauberger Anita

Horváth Mihály Gimnázium

Kinczel Gergő János

Teutsch Tünde

Colegiul National 'Mihai Eminescu'

Lehel Bernadett

Molnárné Kiss Ildikó

Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános

Iskola és Gimnázium

Marik Zsuzsanna

Ollárné Tatár Mária

BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési

Szakgimnáziuma

Petru Barbara Orsolya

Jakab Gábor Zoltán

Mihai Eminescu Főgimnázium Nagyvárad

Szabó Nikolett

Rosinger Ferenc

Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium

Varga Dávid

Ollárné Tatár Mária

Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Logisztikai

és Közlekedési Szakgimnáziuma

Erdélyi Lilla Virág

nincs

Budapest XIV. kerületi Szent István Gimnázium

 

A döntő 2018. március 27-én kedden 10-13h között lesz az SZTE BTK PC Laborban (Szeged, Egyetem utca 2.). A szóbeli fordulón tíz diák vesz részt, a verseny gépteremben fog zajlani. A feladatok kidolgozásához internetes forrásokat kell majd a helyszínen használni, és a megoldásokat szóban kell bemutatni. A versenyre szeretettel várjuk a felkészítő tanárokat is.

Az eredményhirdetésre közvetlenül a verseny lebonyolítása után fog sor kerülni, de az első három helyezett jutalmát a Szegedi Bölcsész Fesztiválon fogjuk átadni. Az első három helyezett meghívást kap a fesztiválra, két napi szállást és útiköltséget fizetünk a hallgatónak és a kísérőjének (szülőjének), és kérjük, hogy tartson egy 10 perces kiselőadást a versennyel kapcsolatos valamilyen témájáról. A fesztivál ideje: 2018. április 25–27.

okt. 14 2017

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszéke a Nemzeti Tehetség Program (NTP-TMV-17-0106) támogatásával meghirdeti a „Barátod az internet – hogyan segít, hogy művelt is legyél?” című kreatív műveltségi versenyét.

Figyelem! Az első forduló határideje meg lett hosszabbítva 2018. január 21-ig!

Bővebben...
jan. 22 2016
image

Kocka vagy, esetleg könyvmoly? Netán mindkettő? Válassz minket! Érdekelnek a könyvek, de a számítógépet is szereted? Szeretsz olvasni, de programozni is lenne kedved? Akkor az informatikus könyvtáros szakon van a helyed! Nemcsak a képzés lesz éppen rád szabva, de a diplomával is jól jársz, hiszen az itt végzettek 95%-a garantáltan kap állást a szakmában akár könyvtárosként, akár informatikusként!

Töltsd le szórólapunkat!

 

Bővebben...
jan. 22 2016
image

Ott ülsz az asztalodnál a számítógéped előtt, és böngészed a felvételi tájékoztató oldalait? Tanácstalan vagy abban, hogy mit kezdj az életeddel: továbbtanulj-e, s ha igen, melyik intézményben, melyik szakot válaszd? Mi segítünk. Tarts velünk!

Bővebben...