Szeged a Dél-Alföld legnagyobb városa, Csongrád megye székhelye, a Tisza és a Maros találkozásánál fekszik. Egyetemi város és fontos kulturális központ, ahol egyetemistaként az év minden időszakában találhatunk kedvünkre való programot.

Az egyetemi félév megkezdése után, októberben az Őszi Kulturális Fesztivál kínálatából válogathatunk. Ősszel kezdődik a színházi évad is. A Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Tudományegyetem jó kapcsolatot ápol. Egyetemi hallgatóként kedvezményesen válthatunk bérletet, illetve minden évben nyílt nap keretében bekukkanthatunk a színház kulisszái mögé.

A legújabb sikerfilmeket a Szeged Plázában található Cinema Cityben nézhetjük meg. Akik bensőségesebb, hangulatosabb filmélményre vágynak, a Belvárosi moziban vagy a Grand Caféban érdemes jegyet váltaniuk. Az utóbbi két moziban elsősorban európai és ázsiai filmeket láthatunk.

A Reök-palota és a Móra Ferenc Múzeum egész évben színvonalas kiállításokkal várja látogatóit.

A Mindentudás Egyeteme rendezvénysorozatot vidéki helyszínen először Szegeden rendezték meg. 2008-tól Szabadegyetem címmel folytatódik. Hétről hétre közérthető, tudományos előadásokat hallhatunk a Tanulmányi és Információs Központ konferenciatermében.

A hideg idő beköszöntével a Dóm téren és a Széchenyi téren megrendezett karácsonyi vásárban melegedhetünk fel egy-egy pohár forralt bort kortyolgatva. Ajándékválogatás közben betérhetünk egy-egy népzenei koncertre a szalmabálákból felépített sátorba. Tavasszal, ahogy melegszik az idő, előkerülhetnek a kerékpárok és a rügyező fákkal övezett bicikliutakon tekerhetünk a következő óránkra. A város zöld övezeteiben, például a Ligetben vagy a Széchenyi téren akár piknikezhetünk, vagy valamilyen szabadtéri játékra is összejöhetünk a baráti társasággal. Órák után számos kávézó közül választhatunk a belvárosban és az egyetem környékén is. Az egyetemisták által kedvelt helyek közé tartozik az Ady téren a Nyugi Kávézó, a Dugonics téren a Millennium Kávéház, a Kárász utcán az Acapella Cukrászda és Kávéház, valamint a Vaszy Viktor téren található Casablanca Kávézó.

Tavasszal az Egyetemi Tavasz kínál számos programot. Szeged napján a Hídi vásárban válogathatunk a kézműves portékák közül, és a Borfesztiválon kóstolgathatjuk az ország különböző borpincészeteiből származó nedűket.

Nyáron sem érdemes elhagyni a várost. A vizsgaidőszakot a Napfényfürdő Aquapolis csúszdái és a Szabadtéri Szegedi Játékok előadásai feledtetik.

Szeged meghatározó tényezője a Tisza. A folyópart kedvelt helyszíne a sétáknak, halaiból ízletes halászlé készül a jobbnál jobb halászcsárdákban. Nyár elején pedig a víz felett repülő tiszavirágokat csodálhatjuk meg.