A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Könyvtár- és Humán Információtudományi Tanszékének honlapja minden látogató számára hasznos információval és aktuális hírekkel szolgál.

Akik a középiskola után folytatni szeretnék tanulmányaikat az egyetemen, és leginkább a humán és társadalomtudományi területek iránt érdeklődnek, azoknak hasznos állomás lehet a szegedi könyvtáros képzés oldala. A Hallgatóknak menüpont alatt olvashatnak a városról és lehetőségeiről, valamint a Szegeden évről-évre megrendezett színes programokról is. Az olvasni szerető és könyvekkel kapcsolatos tapasztalataikat megbeszélni vágyókat a tanszék Könyvklubja várja. A kulturális programok mellett a sportolási lehetőségekről is részletes lista található. Szintén rövid ismertetőt találnak magáról a karról és a tanszék történetéről, amit – mint minden más egyebet a honlapon – az itt tanuló diákok írtak, állítottak össze, a saját szemükön keresztül még közelebb hozva a témát a leendő gólyák számára.

Az Oktatásban betekinthetnek az itt folyó munkálatokba, részletes ismertetőket olvashatnak a BA és MA képzésről, a hozzájuk tartozó szakirányokról, valamint a PhD képzésről és az arra történő jelentkezés feltételeiről és menetéről. Ha a felsorolt kurzusok közül néhány felkeltette az érdeklődésüket, bővebben tájékozódhatnak róla a Kurzusleírásokban. Ez akár minden félévben módosulhat, ahogy az oktatók megszerzett tapasztalataik alapján egy még hatékonyabb, még frissebb, aktuálisabb tematikát állítanak össze. Mégis az egyik legfontosabb az ide jelentkezők számára a Felvételi információk ismerete. Itt pontos képet alkothatnak arról, hogy kiknek érdemes mindenképpen megjelölni a szakot, milyen ismereteket fognak elsajátítani és milyen feltételeknek kell teljesülniük ahhoz, hogy megszerezzék az alap-, majd a mesterfokozatot.

Az egyetemi életüket most kezdő, a személyes ügyintézést illetően még bizonytalan gólyáknak is rengeteg hasznos információ, segédanyag került fel a honlapra. Kifejezetten nekik szól a Hallgatóknak menüpont alatt található Első(s)segély, ami egy csokor rendszerezett jó tanács felsőbb éves társaiktól. Ez az összeállítás igyekszik a legtöbb területre kitérni, a tantárgyfelvétel cseleitől kezdve a fontosabb termekhez való eljutási instrukciókig (térképpel) – szóval mindenre, ami szükséges lehet a „túléléshez”.

Ezen kívül a látogatók megtekinthetik a tanszék kiadványait, az oktatók publikációs listáit, eddig elért eredményeiket és elérhetőségeiket, a fogadóórák időpontjait. Tájékozódhatnak a külföldi ösztöndíjakról és más, hazai pályázati lehetőségekről, a tanszék munkatársai által végzett kutatásokról, illetve figyelemmel kísérhetik a most induló vagy az éppen folyamatban lévő projektek kibontakozását a Kutatás címszó alatt. A szakdolgozatuk előtt állók pedig megtekinthetik a követelmények és témák listáját. A kötelező könyvtári gyakorlat eltöltésének helyét illetően egy főként szegedi könyvtárakat csoportosító lista segíti a bizonytalanabb hallgatókat. Az Esélyegyenlőségi menüpont alatt tájékozódhatunk a különböző speciális képzési lehetőségek, melyeket az egyetem biztosít. Találhatunk linkeket, melyek elkalauzolnak a könyvtári fogalmak világában, illetve a Kisokos menüpont alatt kérdés-felelet formában böngészhetünk a többi hasznos tudnivaló közt.

Végül a már veteránnak számító diákoknak is tartogat izgalmakat a honlap. A különféle könyvek és programok ajánlói mind segítenek abban, hogy az egyetem mellett fennmaradó szabadidőnket is aktív pihenéssel tölthessük el – akár érdekes linkek között böngészünk, akár kulináris felfedezésekre vállalkozunk egy Kokas-féle recept nyomán.