A Hallgatóknak menüpont igyekszik széleskörű segítséget nyújtani a felvételizőknek és a hallgatóknak a szakról, gyakorlati lehetőségekről, programokról, kurzusokról.

Válassz minket!

Tanácstalan felvételizőknek szóló leírás a Szegedi Tudományegyetemről, az informatikus könyvtáros képzésről, elhelyezkedési lehetőségekről, gyakorlatokról.

Aktuális

A határidőkkel kapcsolatban tartalmaz aktuális információt.

Ajánlók (programok, könyvajánló, IT)

Itt különböző szegedi, egyetemi és informatikus könyvtárosokra vonatkozó programokról olvashatsz ajánlót, valamint könyvajánlókat és IT- leírásokat is találhatsz.

Képzési formák (BA, MA, minor, levelező)

Az informatikus könyvtáros szak minden típusú képzési formájáról itt találhatsz leírást, legyen az levelező vagy nappali, BA- s vagy MA- s, itt megtalálod, ami érdekel.

Felvételi információk (BA, MA, Minor)

Miért kapsz plusz pontokat? Milyen végzettséged lesz a szak elvégzésével? Igyekeztünk az összes felmerülő kérdésre hasznos információkat nyújtani szakunkról, BA- s, MA- s és minor képzéseinkről.

Kurzusleírások (BA, MA)

A szak kurzusait ismerheted meg jobban ebben az almenüben. Mind a BA- s, mind az MA- s szak kurzusainak leírását megtalálhatod, és az oktatók nevét is feltüntettük a leírásokban.

Könyvtári gyakorlat

A szakon mindekit érint a könyvtári gyakorlat kérdése. Hol és mennyi időt kell eltölteni? Milyen feltételek szerint kell kiválasztani a gyakorlati helyet? Mivel válthatod ki a gyakorlatot? Mindezekről találhatsz itt információkat.

Szakdolgozat (követelmények, témák, korábbi szakdolgozatok)

A képzések vége felé közeledve, de akár már az első félévekben is érdemes időben megtudni, hogy milyen témakörök érdekelnek, azok mely tanárokhoz tartoznak, és hogy megfelelnek-e szakdolgozati kidolgozásra? Követelményekről, témákról találhatsz lerást, illetve korábbi szakdolgozatok között nézelődhetsz.

Államvizsga (BA, MA)

Az államvizsga leírását és az államvizsgtételek címeit tartalmazza. BA- s és MA- s hallgatóknak külön.

Kisokos

A Kisokos menüpont a legösszetetebb: itt mindent megtalálhatsz, ami kimaradt a leírásokból, pl. egyetemi lapok, tippek, trükkök, könyvtári együttműködések, fogalmak, szofverbázis, Kokas-receptek gyűjteményét.

PHD

MA képzés után lehetősége van néhány hallgatónak PHD- képzésen részt venni. Erről bővebben a PHD almenüben találhatsz információkat.

OTDK (Országos Tudományos Diákköri Konferencia)

Az OTDK egy kétévente megrendezésre kerülő diákköri konferencia, amely tudományos tevékenységet folytató hallgatók számára nyújt lehetőséget a bemutatkozásra.