A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszékének honlapját úgy állítottuk össze, hogy leendő, jelenlegi és egykori hallgatóink is hasznos tartalmat találjanak rajta – és mindenki más is, aki szeretne minket megismerni.

A tanszékről az alapinformációkat A tanszékről menüpont tartalmazza. Természetesen kiemelt helyet kapott képzéseink és munkatársaink és munkájuk, illetve gyakorlati képzőhelyeink bemutatása. Legalább ilyen fontos mindaz, amit hallgatóinknak összeállítottunk: ilyenek az első heteket, hónapokat megkönnyítő Első(s)segély-oldalak, a szakdolgozat, illetve záróvizsga követelményei, a szakmai gyakorlattal és mentorálással kapcsolatos ismeretek. Egykori hallgatóink ajándéka az a lista, amely a könyvtári és könyvtárinformatikai fogalmakat foglalja össze. Egykori hallgatóinkra okkal vagyunk büszkék – néhányukat be is mutatjuk biztatásképpen az Alumni-oldalakon. Szeretünk azonban büszkélkedni jelenlegi hallgatóinkkal is, hiszen sokoldalúak, sokan alkotnak közülük a tanulás mellett. Természetesen ők mindannyian példaként szolgálhatnak leendő hallgatóinknak – a középiskolások, hozzánk készülők tájékoztatására rövid kérdésekkel és válaszokkal egészítjük ki mindazt, amit egyébként a honlapon olvashatnak.

Tanszékünk oktatói kiváló tudományos mutatókkal rendelkeznek, számos projektet vezettek és vezetnek, több könyvespolcnyi könyvet írtak és szerkesztettek – vannak, akik szépirodalmat is –, és elkötelezetten segítik a tudományos pálya megkezdésében mindazokat, akik ez iránt érdeklődnek: hallgatóink már diákkorukban részt vehetnek a tanszéki tudományos műhelyek munkájában. Fontosnak tartjuk, hogy a tudományos eredményekről érthetően is közzé tegyük eredményeinke; a tudománynépszerűsítést célozza az Informatórium című sorozatunk.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy hallgatóink és munkatársaink valódi közösséget alkossanak – ezt a célt szolgálják a tanszéki estek, tanulmányi kirándulások, Szeged műemlékeinek, kultúrtörténetének megismerése – és a Karuzel Klub, amelynek rendezvényein könyvekről, filmekről, zenéről, építészetről, képzőművészetről esik szó, és nyitottak bárkinek, aki szívesen részt vesz a közös beszélgetéseken. Különlegességként egyik tanárunk, az SZTE Klebelsberg Könyvtára igazgatóhelyettese, Kokas Károly kedvelt receptjeit gyűjtöttük össze. 

 

Tanulmányi és Információs Központ
Klebelsberg Könyvtár
Göncz Árpád sétány
Bölcsészkar
BTK főbejárat
Bölcsészkar – tavasz
Bölcsészkar – nyárvég
Bölcsészkar – ősz
Bölcsészkar – tél
Informatórium
Informatórium – klubrész
Informatórium