Informatikus könyvtáros BA
alkalmazott informatika, adatbázisok, könyvtári informatika, kétféle specializáció
Mindenkit várunk!
Könyvtár- és információtudomány MA
intézményvezetői ismeretek, négyféle specializáció
Nem érdemes kihagyni!
Kulturális örökség tanulmányok MA
azoknak, akik nemcsak ismerni, de megismertetni is szeretnék a magyar kultúrát
Érdemes fölfedezni!
Fejlesztő irodalomterápia
azoknak, akik jobban szeretnék ismerni magukat és segíteni másoknak abban, hogy ők is jobban ismerjék magukat
szeretném megnézni
Művészet- és bábterápia
sokoldalúság, kreativitás, önismeret, önkifejezés, segítségnyújtás, érzékenység – sok gyakorlattal
ÚJ KÉPZÉS!
Régikönyves szakismeretek
könyvtörténet, régi nyomtatványok kezelése tudományos és szakkönyvtárakban dolgozóknak
Ínyenceknek
Humán információmenedzser
a jövő mágusai, akik eligazodnak az információtömegben, és tolmácsolnak a felhasználók és a fejlesztők között
ÚJ KÉPZÉS!

A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik megfelelő informatikai és humán, illetve társadalomtudományi alapismeretekkel rendelkeznek ahhoz, hogy képesek legyenek vállalatok, önkormányzatok, oktatási intézmény(rendszer)ek, a pénzügyi szféra stb. információmenedzselési problémáinak föltárására és kezelésére. Olyan szakembereket képzünk, akik

  • naprakész ismeretekkel rendelkeznek a fölhasználó oldali alkalmazott informatika irányairól, lehetőségeiről, eljárásairól (adatbázisok, SEO, big data eljárások és elemzések, repozitóriumok építése; vállalatirányítási és projektkezelő, csoportos együttműködést segítő rendszerek, elektronikus döntéselőkészítés, automatizált minőségbiztosítás és digitális értékelési rendszerek, digitális jelenlét tervezése; webes tartalomszolgáltatás, közösségi média stb.)
  • ismerik a humán- és társadalomtudományok alapjait (humán információtudomány, társalgáselemzés, alkalmazott nyelvészet, tudomány- és alkalmazott filozófia, szervezetszociológia, szociálpszichológia, kognitív tervezés, vizuális kultúra stb.).

Diplomásaink elhelyezkedhetnek informatikai fejlesztő vállalatoknál, startupoknál, nemzetközi vállalatoknál s mindazon munkahelyeken, ahol HR-, gazdasági, ügyfélkapcsolati és informatikai feladatok integrált rendszerekben való megoldására van szükség: vállalati irányítási szinten, önkormányzatoknál, oktatási és felsőoktatási intézményeknél, valamint egészségügyi intézményeknél, közgyűjteményeknél stb. kisebb, de sok adattal dolgozó vállalatoknál, non-profit szervezeteknél, alapítványoknál.

A képzés időtartama három szemeszter. A képzésben szerezhető végzettség neve: humán információmenedzser. A képzés költsége: szemeszterenként 180.000 Ft.

A képzésben az órákat szombatonként tartjuk, 2-3 hetente, olyan kezdési és zárási időpontokkal, amely nem szegedi hallgatóinknak is megfelelő. Pontos időpontjukat a hallgatókkal való egyeztetés után, rugalmasan véglegesítjük. Minden félévben vannak elméleti és gyakorlati tárgyak, de az elméleti órák is intenzíven és interaktívan zajlanak.

A képzés előfeltétele legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevél.  A jelentkezéshez rövid motivációs levelet is kérünk, a jelentkezési lapra ráírva.

A jelentkezési határidő 2024. június 15.

A jelentkezéshez szükséges adatlap innen tölthető le.