szakmai gyakorlat
a szakmai gyakorlat beosztása, követelményei, gyakorlóhelyek
nézzük meg
szakdolgozat
szakdolgozati témák, témavezető fölkérése, követelmények
bővebben
záróvizsga
jelentkezés záróvizsgára, tételek, a záróvizsga menete, követelmények
hogyan zajlik?
mentorálás
a tanulási nehézségek, személyes problémák, mentori órák
miben segít?
kék oldalak
könyvtárinformatikai és könyvtári fogalomtár, szakmai szervezetek
ez mi ez?

Bárkivel előfordulhat – és csaknem mindenki valóban megtapasztalja ezt –, hogy nem úgy halad a tanulmányaival, ahogyan korábban elképzelte, eltervezte, ahogyan szeretne. Ennek sokféle oka lehet: aki friss érettségivel jön, annak először az egyetemi oktatási módot és számonkérési formákat kell megismernie, és föl kell fedeznie, hogy a korábban jól bevált, vagy legalábbis működőképes tanulási módok az egyetemen többnyire nem használhatók: több az anyag, nagyon mások a feltételek, és az ellenőrzés módja is lényegesen eltér a középiskolában megszokott formáktól.

Nem érdemes azonban ettől megijedni: segítünk! Szívesen adnak tanácsokat a felsőbbévesek is, a tanárok is. Minden oktatónk segít megoldani a tanulási problémákat, hatékony módszereket, technikákat javasol. Át lehet beszélni velük, milyen módon érdemes hozzákezdeni egy-egy óra anyagának elsajátításához, a szakirodalom földolgozásához.

"

Van szervezett formája is a segítségnek: a MENT-INF-01-1 kódú kurzust bármely hallgatónk fölveheti. Az ezen a kódon meghirdetett mentorálás nem heti rendszerességű óra, hanem konzultáció: a megfelelő és hatékony tanulási módszerekről, ha esetleg valakinek személyes problémái vannak, akkor arról, kihez, hová érdemes további tájékoztatásért fordulni. Az órán természetesen nem kell hetente megjelenni, a konzultációs igényt előre kell jelezni. (Minthogy a kurzus sem megjelenési, sem számonkérési kötelezettséggel nem jár, 0 kredites.)