Informatikus könyvtáros BA
alkalmazott informatika, adatbázisok, könyvtári informatika, kétféle specializáció
Mindenkit várunk!
Könyvtár- és információtudomány MA
intézményvezetői ismeretek, négyféle specializáció
Nem érdemes kihagyni!
Kulturális örökség tanulmányok MA
azoknak, akik nemcsak ismerni, de megismertetni is szeretnék a magyar kultúrát
Érdemes fölfedezni!
Fejlesztő irodalomterápia
azoknak, akik jobban szeretnék ismerni magukat és segíteni másoknak abban, hogy ők is jobban ismerjék magukat
szeretném megnézni
Művészet- és bábterápia
sokoldalúság, kreativitás, önismeret, önkifejezés, segítségnyújtás, érzékenység – sok gyakorlattal
ÚJ KÉPZÉS!
Régikönyves szakismeretek
könyvtörténet, régi nyomtatványok kezelése tudományos és szakkönyvtárakban dolgozóknak
Ínyenceknek
Humán információmenedzser
a jövő mágusai, akik eligazodnak az információtömegben, és tolmácsolnak a felhasználók és a fejlesztők között
ÚJ KÉPZÉS!

A régi nyomtatványok kezelője közgyűjteményekben és antikváriumokban képes megszerzett tudását alkalmazni. Végzettségével muzeális állományt őrző intézmények munkájába kapcsolódhat be. A képzés során tanult ismeretek segítségével közre tud működni a régi könyvek szakszerű feldolgozásában, és állagmegőrzésében. Meg tudja egymástól különböztetni a kiadásvariánsokat és képes egy-egy dokumentum egyedi jellemzőit (possessor, exlibris, kötéstípus, stb.) meghatározni.

A képzés főbb ismeretkörei: elektronikus katalógusok és repozitóriumok, a legtágabb értelemben vett könyvtörténet, régi nyomtatványok feldolgozása, régi nyomtatványok digitalizálása, paleográfia, könyvillusztráció története és technikái, adatbázisok és könyves segédletek. Ezen továbbképzés múzeumok és levéltárak régi könyves gyűjteményeiben, valamint bármely régi könyves gyűjteménnyel rendelkező egyéb intézmények szakembereinek nyújt speciális ismereteket.

A képzés két féléves, szakdolgozattal zárul. A képzés végén szerezhető végzettség neve: régi nyomtatványok kezelője. A képzés költsége: szemeszterenként 160.000 Ft.

A képzésben az órákat szombatonként tartjuk, 2-3 hetente, olyan kezdési és zárási időpontokkal, amely nem szegedi hallgatóinknak is megfelelő. Pontos időpontjukat a hallgatókkal való egyeztetés után, rugalmasan véglegesítjük. 

A szakirányú továbbképzésre felsőfokú végzettséggel lehet jelentkezni, az alábbi képzési területek valamelyikén legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett diplomával: bölcsészettudomány, társadalomtudomány. A jelentkezéshez rövid motivációs levelet is kérünk, a jelentkezési lapra ráírva.

A jelentkezési határidő 2023. június 15.

A jelentkezéshez szükséges adatlap innen tölthető le.